Het Kernteam Indoor is een groep van topexperts die antwoord geeft op de vragen die er zijn op het brede gebied van binnenverlichting. WeĀ zijn gespecialiseerd in dag- en kunstlicht, ledverlichting, licht en gezondheid, esthetische verlichting, noodverlichting etcetera. Het kernteam zorgt er bijvoorbeeld voor dat Europese normen worden omgezet naar bruikbare en leesbare publicaties. Ook doet het team onderzoek en organiseert zij bijeenkomsten op het gebied van binnenverlichting. Daarnaast geeft ieder kernteamlidĀ vanuit zijn eigenĀ kennisgebied antwoorden op vragen die leven in de markt.

"De NSVV is een netwerk waarin op een ongedwongen manier wordt samengewerkt. Ik lever met mijn kritische en onafhankelijke input graag een waardevolle bijdrage aan inhoudelijke discussies. Zoals bijvoorbeeld de discussie over de verhouding tussen dag- en kunstlicht in gebouwen en architectuur. Ik draag hier graag mijn steentje aan bij. " -

Led is booming

De revolutionaire ontwikkeling van ledverlichting brengt nieuwe dynamiek in de verlichtingswereld. Omdat we als lichtprofessionals dicht op de markt zitten merken we dat er veel onbekendheid is over het belang van goed licht. Ook is er veel onzin verteld door allerlei ā€œled-specialistenā€ die recent de lichtmarkt hebben betreden. Het kernteam Indoor vindt daarom voorlichting en kennisoverdracht Ā uitermate belangrijk. Vooral in het bewaken van de kwaliteit van binnenverlichting.

Wat zijn de ā€œHot Topicsā€ voor 2020?

In 2020 richten wij ons met name op 3 grote onderwerpen:

  • Human Centric Lighting
  • BREEAM-NL
  • Wet- en regelgeving daglicht

Wie zijn wij?

Juliette van Duijnhoven Ā Ā Mark Laponder Geertje Hazenberg (secretaris)
Ing. Jan-Pieter Heimgartner
Bob Gerritsen Ing. Jan Nicolai Rienk Visser
Ronald Gronsveld